ROMANIA 594 - INTRODUCERE




De unde numele de ROMANIA 594?  Presupun ca unii dintre voi se intreaba acest lucru?

EAN-13 va spune ceva?   Daca nu, Wikipedia va va clarifica situatia.

Acum ca v-ati documentat, sa va explic de ce ne numim asa:

Am vrut sa realizam un blog cu si despre Romania dar toate denumirile simple pentru domenii, ce implicau cuvinte cu Romania erau deja luate, astfel a trebuit sa cautam o solutie ingenioasa, o idee simpla, un nume scurt si usor de retinut si asa a aparut: Romania + cele 3 cifre magice "594" (codul EAN-13 alocat Romaniei, ambasadorul tuturor produselor fabricate la noi si vandute in afara tarii).

Desigur, o sa vina cineva si o sa zica: "da puteai sa mergi pe Romania 642".

642 - reprezinta tot un cod international alocat Romaniei dar de alta organizatie.

Practic, piata codurilor de bare este dominata de 2 organizatii globale GS1 si ISO iar acestia au alocat aceste numere tarilor dupa necesarul fiecareia. De exemplu, sunt tari care au mai multe coduri pentru aceiasi tara: Germania EAN 400 - 440. Nemtii sunt atat de productivi incat au alocate 41 de coduri pentru o singura tara.

In fine, cam atat cu denumirea blogului si codurile de bare, nu pentru acest aspect am realizat acest blog.

De ce l-am realizat?

Pentru ca avem ceva important de spus si aratat in acelasi timp dar nu aveam unde.

Ce vrem sa spunem si sa aratam?

Tot ce stim si tot ce o sa mai aflam pe parcurs.

Blogul va fi structurat pe mai multe capitole, cu teme total diferite (da stim, toata lumea ne-a sugerat ca nu este o idee prea stralucita sa faci asta pe un blog)

(1) JAFUL PADURILOR

Taierile de padure din Romania au devenit o problema reala. Daca nu incepem sa constientizam acest aspect si sa actionam in directia corecta, va veni cu consecinte foarte grave asupra vietii noastre si a viitorilor cetateni ai tarii, copiii sau nepotilor nostri.

Deja analizele ne arata ca avem sanse foarte mari ca la finalul acestui secol sa ramanem cu suprafete mici de paduri sau spre deloc.

#Jafulpadurilor identifica taierile de paduri din perimetrele impadurite ale tarii cu ajutorul programului Google Earth si realizeaza rapoarte zonale (episoade) cu cifrele descoperite in regiunile respective. Google Earth pune la dispozitie imagini satelit incepand cu anii '80 pana in prezent, cele mai recente avand doar cateva saptamani vechime. Este un proces de lunga durata dar ne arata o realitate pe care autaritatile statului refuza sa o prezinte.

(2) SI ROMANIA PRODUCE

Romanii, in cei 28 de ani de capitalism au preferat produsele altor tari, mai noi, mai gustoase, mai atractive, care pareau mai bune, mai ieftine si mai calitative (in unele cazuri pe buna dreptate). Realizand asta pe scara larga si la nivel national, nu si-au dat seama ca usor, usor, au trimis economiile locale catre faliment, multe fabrici s-au inchis in lipsa de comenzi iar multi cetateni s-au trezit fara locuri de munca. Nu mai vorbim de miliardele de de euro, ce au parasit teritoriul tarii, imbogatind alte state.
SI ROMANIA PRODUCE vrea sa traga un semnal de alarma legat de prezenta slaba a produselor romanesti pe rafturile magazinelor, (mai ales pe rafturile marilor magazine) in detrimentul celor straine si isi propune sa informeze consumatorii in legatura cu tara de provenienta a acestor articole, tratand principalele grupe de produse din domeniul FMGC.

(3) SISTEMUL ENERGETIC NATIONAL

Multe industrii au dat faliment in Romania "capitalista", industria siderurgiei sau a zaharului aproape ca nu mai exista, cum de mai avem curent electric?

Asta a fost intrebarea pe care mi-am ridicat-o in 2012, momentul in care am inceput sa adun informatii despre tot cea ce cunosc astazi si urmeaza sa le revars in aces blog in decursul timpului.

Acest capitol va prezenta situatia retelei de transport a energiei electrice, cat si centalele electrice ce mentin in viata acest ansamblu, pe categorii de productie. Distrugerile si furturile aduse sistemului dupa 1989 cat si riscurile catre care ne indreptam cu pasi repezi in viitorul apropiat datorita jafurilor din sistem. Reteaua e imbatranita si pe alocuri depasita sau insuficienta ca si capacitate de transport, centralele invechite sau modernizate prost, afacerile certificatelor verzi si escrocii din spate, care profita de sistem.

(4) TURISM ROMANIA

Prezentarea zonelor turistice ale tarii pe judete in parte si informatii GPS despre locatiile acestora.

(5) INDUSTRIA ROMANIEI INAINTE DE 1989 PANA ASTAZI

Prezentarea intregului ansamblu industrial pe care l-am avut inainte de a ne lovi minunatia asta de "capitalism" si cu ce ne-am ales astazi in schimb.

(6) INFRASTRUCTURA CIVILA - PROPUNERI DE PROIECTE

Propuneri de proiecte si solutii pentru sectorul rutier, feroviar sau administrativ de pe teritoriul tarii.

Cine sunt?
Un simplu cetatean, Claudiu Mihai Badita din Bucuresti (pentru 30 de ani) si mai nou, din Cluj.

Nu lucrez in sectorul public si nici nu mai am astfel de inclinatii datorita coruptiei si nepotismului din sistem. Lucrez in sectorul privat de cand ma stiu. Am studii oficiale (cu documente) in domeniul economic.

In acest moment (2017) singurul judet din Romania pe unde nu am calcat in viata mea a ramas Satu Mare dar rezolvam in anul centenarului si aceasta problema.

Da, normal ca detin un loc de munca stabil, intotdeauna am avut. Acest blog si aceasta cercetare este doar o pasiune costisitoare de timp si bani.

Sunt initiatorul si organizatorul proiectului "Sub Chistoace, Plaja" din Vama Veche in perioada 2010-2011 alaturi de Papa la Soni. Da, Rock FM, ne-a fost partener media in 2011 dar asta nu inseamna ca domnul Cristian Hrubaru a realizat proiectul asa cum a vehiculat presa si chiar el in acea perioada.

De unde pasiunea si cunostintele?
Sunt pasionat de infrastructura si constructii de cand ma stiu.
La sugestia unui prieten apropiat am inceput sa utilizez in 2009 SketchUp pentru a realiza cladiri 3D pentru vizualizarile 3D din Google Earth.
In 2012, din pacate Google a luat decizia de a suspenda aceasta divizie datorita procesului greoi de dezvoltare a cladirilor, bucata cu bucata dupa obtinerea pozelor reale din teritoriu si prelucrarea texturilor pe fetele cladirilor si datorita diferentelor de executie dintre utilizatorii programului. Aceasta operatiune a fost inlocuita de scanarile laser realizate automat din elicopter.

Astfel m-am gasit brusc fara ocupatie (pasiune). Dupa o scurta perioada in care m-am gandit serios sa renunt la toate serviciile Google, am invatat sa notez puncte de interes (POI-s) in Google Earth. Lucram deja la dezvoltarea de harti pentru Google Maps si OSM.

De atunci alaturi de Google Earth si intrebarile mele legate de tara mea si stabilitatea acesteia am inceput sa adun toate aceste informatii pe care urmeaza sa le impartasesc cu voi prin intermediul acestui blog.

Cei 5 ani de pasiune se rezuma la un fisier .kmz  urias cu peste 100.000 de puncte de interes si daca ar fi sa transpunem toate aceste informatii intr-o singura poza, arata cam asa:

Comentarii

  1. Sa adaugati si fisierul KMZ. Cu cat faceti totul mai open source cu atat mai usor este de preluat informatia si de imprastiat

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu